Kvalitet genom specialisering

Angående Covid-19 - coronavirus

Med anledning av Coronaviruset vill vi förtydliga att Ortho Center Skåne/Spine Center Skåne/GHP Hud endast bedriver planerad sjukvård. Det innebär att vi inte tar emot patienter med smittsamma sjukdomar. Vi är mycket noggranna med att upprätthålla en säker miljö, fri från smitta för dig under din behandling. Av detta skäl undanber vi oss också medföljande anhöriga såvida inte patienten är ett barn eller det medicinska tillståndet kräver det. I de fall du har tecken på infektion såsom luftvägssymptom, hosta, feber ber vi dig att boka om ditt besök eftersom vi inte vill sprida smitta på kliniken.

GHP Ortho Center Skåne: 040-651 00 50, info.skane@orthocenter.se
GHP Spine Center Skåne: 040-30 80 00, info.skane@spinecenter.se
GHP Hud Malmö: +46 701 60 90 86

Om oss

Vi hjälper dig med ryggen

I takt med vårt allt större krav på funktion och livskvalitet, även i hög ålder, ökar behovet av en välfungerande kropp. Rygg- och nacksjukdomar är några av de vanligaste tillstånd som pga smärta begränsar oss i vårt vardagliga liv.

Under senare år har kliniska studier baserade på modern forskning och utveckling visat att det finns metoder både kirurgiska och icke-kirurgiska som kan lindra och även bota flera av dessa sjukdomar. Därmed ökar även behovet av ett tidigt professionellt omhändertagande inriktat mot att säkerställa en diagnos samt föreslå och utföra en behandling.

Spine Center Skåne erbjuder ett professionellt och individuellt omhändertagande av patienter med besvär orsakade av sjukdomar i hals-, bröst eller ländryggen.

Verksamheten bedrivs efter moderna evidensbaserade principer, med de mest aktuella metoderna och med patientbaserad kvalitets- och resultatuppföljning som dokumenteras bla i ett nationellt kvalitetsregistret (Nationella Ryggregistret). Klinikens och Spine Center Göteborgs ryggkirurger är medlemmar i svensk ryggkirurgisk förening och är engagerade i nationell och internationell forskning inom ryggens sjukdomar.

Spine Center Skåne är lokaliserat i centrala Malmö på Brogatan 7.

Vi erbjuder besök dagtid måndag-fredag. Eventuella operationer utförs i dagsläget på Spine Center Göteborg.

Vi tar emot kunder från den offentliga vården som vårdgarantipatient. Vi tar också emot patienter med privat sjukvårdsförsäkring. I dagsläget har vi tyvärr inte möjlighet att ta emot privata patienter.


Våra ryggkirurger

Max tenne

Överläkare, specialist i ortopedisk kirurgi

Dr Max Tenne är legitimerad läkare sedan 2000 och ortopedspecialist sedan 2005. Arbetar både med ländryggar och nackar. Varit verksam som överläkare på Ortopeden Skånes Universitetssjukhus under många år, har även arbetat som ortopedspecialist på Art Clinic i Göteborg. Arbetar för närvarande även som överläkare på Ortopedkliniken i Karlshamn. Disputerad 2011 i ortopedi om genetik och osteoporos. Medlem i Svensk Ryggkirurgisk Förening där han även varit aktiv i styrelsen.

Leif Anderberg

Överläkare, specialist i ortopedisk kirurgi och neurokirurgi

Dr Leif Anderberg är legitimerad läkare sedan 1990, ortopedspecialist sedan 1994 och specialist i neurokirurgi sedan 1997. Arbetar både med ländryggar och nackar. Varit verksam under många år som överläkare på Neurokirurgen Skånes Universitetssjukhus, har även arbetat som ortopedspecialist på Art Clinic i Göteborg samt i Bergen och Oslo för Volvat. Arbetar för närvarande även som överläkare på Ortopedkliniken i Karlshamn. Disputerad 2005 i neurokirurgi om cervikal rhizopati. Medlem i Svensk Ryggkirurgisk Förening, varit verksam i styrelsen under 6 år samt medlem i Svensk Neurokirurgisk Förening, varit verksam i styrelsen under 7 år. SPUR-inspektör i neurokirurgi.

KONTAKT

Har du frågor eller funderingar? Tveka inte att ta kontakt med oss!

BLI PATIENT

Det finns tre olika sätt du kan bli patient hos oss. Läs mer om hur!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.