Kvalitet genom specialisering

Nyhet

​GHP förvärvar Hudcentrum Hagastaden

Som ett led i att stärka och bredda GHPs position i Stockholm har GHP förvärvat den välrenommerade hudkliniken Hudcentrum Hagastaden. Med förvärvet breddar GHP sin verksamhet inom hudsjukvård, efter att 2018 ha startat en Hudklinik i Malmö. Hud är ett viktigt diagnosområde för såväl landstings- som försäkringsbolagsfinansierad sjukvård i Stockholm.

Som ett led i att stärka och bredda GHPs position i Stockholm har GHP förvärvat den välrenommerade hudkliniken Hudcentrum Hagastaden. Med förvärvet breddar GHP sin verksamhet inom hudsjukvård, efter att 2018 ha startat en Hudklinik i Malmö. Hud är ett viktigt diagnosområde för såväl landstings- som försäkringsbolagsfinansierad sjukvård i Stockholm.

Hudcentrum Hagastaden utreder och behandlar de flesta hudbesvär och är en av de större hudklinikerna i Stockholm med goda expansionsmöjligheter. Kliniken, som leds av VD Johan Heilborn, startades 2012 och ligger väl positionerad i Hagastaden vid det snabbt växande sjukvårdsområdet Life City.

“Johan Heilborn är en entreprenörsmässig och kvalitetsinriktad VD som kommer passa väl in i GHP och vi ser Hudcentrum Hagastaden som en plattform för att ta en ledande position inom hudsjukvården i Stockholm” säger Max van Eijk, Affärsområdeschef för GHP i Stockholm.

“Jag ser fram emot att ta nästa steg i Hudcentrums utveckling tillsammans med GHP. Det finns många spännande möjligheter för oss att gemensamt utveckla verksamheten och växa inom området”, säger Johan Heilborn, VD på GHP Hudcentrum.

Förvärvet av Hudcentrum Hagastaden förväntas ha en positiv men inte väsentlig påverkan på GHPs resultat för 2019.

GHP är en internationellt verksam sjukvårdskoncern som driver specialistkliniker inom utvalda diagnosområden, genom en för sjukvården unik affärsmodell där ledande läkare och medicinsk personal blir partners och delägare. Varje klinik specialiserar sig på en enskild patientgrupp, vilket leder till en högre effektivitet och kvalitet. Detta är fundamentet för klinikernas och GHP:s verksamhet – ”Kvalitet genom specialisering”. GHP-aktien handlas på Small Cap-listan vid Nasdaq Stockholm under kortnamnet ”GHP”.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.